Zorgkenner Steffie

jun 30, 2023 | Uncategorized

Steffie werkt sinds 2021 bij Zorgkenners als senior adviseur. Ze werd getipt door een oud-collega over Zorgkenners en ze werd gelijk nieuwsgierig door zijn enthousiaste verhalen. Vooral de informele sfeer, werk-privébalans en ontwikkelingsmogelijkheden spraken haar aan. 

Kleine club met veel diepgang
Ik werd getipt door een oud-collega die bij Zorgkenners werkt, hij maakte me enthousiast door wat hij vertelde: “Het is heel persoonlijk en veel kleiner dan andere consultancybureaus. De opdrachten zijn erg divers van aard. Door onze verschillende expertises en aandachtsvelden, bekleden we vaak verschillende rollen binnen een project waardoor we als team echt impact kunnen maken.” Het beeld van een informele organisatie die de verdieping in projecten opzoekt, sprak me gelijk aan.

“Door onze veilige cultuur kun je écht jezelf zijn”

Diversiteit in opdrachten
De diversiteit in opdrachten is erg leuk. En het gevoel dat je er echt met een team staat. We hebben allemaal verschillende aandachtsvelden. Hierdoor vullen we elkaar goed aan en kunnen we ook altijd bij elkaar terecht om ergens over te sparren. Met onze verschillende rollen en expertises kunnen we het verschil maken op zowel strategisch, procesmatig als functioneel gebied. Daarnaast is ook mijn werkplek divers. De ene dag werk ik bij de opdrachtgever, de andere dag van huis en een keer per maand werken we met het team op kantoor.

Waardering en gelijkwaardigheid
Onze informele cultuur is prettig, je krijgt waardering en werkt samen met een leuke club mensen. Wat voor functie iemand ook heeft, het voelt hetzelfde. Er is geen hiërarchie. De cultuur is veilig en we mogen zijn wie we willen zijn. Je kunt overal het gesprek over aangaan. Ook onze coach is hierin erg waardevol, ze weet persoonlijke vraagstukken goed aan te vliegen en kan je een grote stap verder brengen. Dat is heel fijn.

Een Zorgkenner wil die extra stap zetten
We willen met het team de opdrachtgever naar het volgende niveau brengen. Ik werk nu anderhalf jaar bij Zorgkenners en zet graag de extra stap om de vraag achter de vraag van de opdrachtgever te snappen en het verschil te maken. Met collega’s kun je krachten bundelen en informatie delen. Een Zorgkenner wíl die extra stap zetten om mee te denken en eerder opgedane kennis te delen. 

Werkplezier door samenwerking, opdrachtgevers en projecten
Ik werk hier met plezier door de leuke projecten en onderwerpen waar je met opdrachtgevers en collega’s aan werkt. Het leukste is om met zowel de opdrachtgever als collega’s samen te werken en de krachten te bundelen. Het geeft energie als het project naar het volgende niveau getild wordt en je weet dat jij daar een mooie bijdrage aan levert. Voor mij zit het werkplezier echt in die combinatie: de samenwerking met fijne collega’s en de opdrachtgever.

 

Groeien door training, coaching en opleidingen
Mijn doel is om nog beter te worden in projectleiderschap. In projecten krijg ik de ruimte om hier met een buddy en uiteraard onze coach extra aandacht aan te geven. Daarnaast zijn we een kleine club, dus weet je wat ieders aandachtsveld is en is het makkelijk om elkaar te bellen. Ook tijdens onze kantoormiddag bespreken we casussen om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Verder zijn we vrij om een opleiding te kiezen op basis van onze behoeftes.

Aandacht voor de mens
De menselijke kant van ons werk is belangrijk, in onze opdrachten en ook intern. Ik geloof erin dat we onze opdrachten naar een hoger niveau kunnen tillen door oprechte aandacht voor de klant te hebben, ze hebben een belangrijke stem. Samen aan de slag is hierin de sleutel. Ook vanuit onze organisatie merk je grote waardering voor jou als medewerker. Door bijvoorbeeld een kleinigheidje bij een speciale gebeurtenis of een oprecht gesprek.

Nieuwsgierig geworden?
Voor de mensen die twijfelen zou ik zeggen: kom een keer sfeer proeven! Als je van een informele maar hardwerkende club houdt, dan ben je bij Zorgkenners aan het goede adres. Er is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.