Zorgkenner Judith

jun 30, 2023 | Uncategorized

Met een rugzak vol zorgkennis is Judith twee jaar geleden onderdeel geworden van Zorgkenners. De bedrijfsvisie van Zorgkenners sluit naadloos aan op haar persoonlijke visie. Als senior adviseur werkt ze dagelijks nauw samen met collega’s aan uitdagende projecten, waarbij ze samen bepalen hoe ze zorgprocessen nóg beter kunnen inrichten. 

Nieuwsgierige houding
Bij Zorgkenners herken je ons aan ons enthousiasme. Met onze nieuwsgierige houding kijken we hoe we zorgprocessen beter kunnen inrichten. Dit doen we altijd samen met onze opdrachtgevers. Daardoor spijkeren we niet alleen continu onze kennis bij, maar weten we dit ook goed door te vertalen naar de praktijk.

 Ambitieus én realistisch
Het is ontzettend mooi dat we onze opdrachtgevers kunnen helpen met de ontwikkelingen die zij graag zien voor hun organisatie. Wat ongrijpbaar lijkt bij veel zorginstellingen, maken wij praktisch. We kunnen van alles willen, maar kijken ook naar de implementatiekracht van de organisatie zelf. Dat maakt dat we niet alleen ambitieus zijn, maar zeker ook realistisch.

Koers bepalen
We creëren bewustwording en maken inzichtelijk welke mogelijkheden er allemaal zijn. Soms wordt iets heel moeilijk gemaakt, terwijl dat niet nodig is. Wij geven dan aan hoe we op een makkelijkere manier ook ergens kunnen komen. En daar heb je natuurlijk inhoudelijke kennis voor nodig. We kijken niet alleen naar de implementatie van een systeem, maar kijken ook naar de organisatie, hun strategie en visie. Zodra we dit inzichtelijk hebben, bepalen we onze koers. 

Daadkrachtig en resultaatgericht
Vol energie brengen we onze inhoudelijke kennis over aan opdrachtgevers. We komen niet alleen bij onze opdrachtgevers om iets op te zetten, maar ook om het écht goed af te ronden. Dat maakt ons daadkrachtig en zo gaan we altijd voor een resultaatgerichte aanpak. Samen met de organisatie klaren we de klus. We willen namelijk niet dat we alleen iets achterlaten, maar zorgen er ook voor dat wat we hebben georganiseerd, goed kunnen borgen.

Samenwerken met verschillende disciplines
Het werk is leuk en uitdagend omdat ik elke dag weer met andere samenstellingen overleggen heb. Dit zorgt continu voor een andere dynamiek en zo krijg je ook weleens te maken met weerstand. Ik spreek met de zorg, verpleegkundigen, artsen, over inhoudelijke onderwerpen, maar ook met stafafdelingen over hun inzet in deze grote programma’s zoals bijvoorbeeld de Privacy Officer. Maar ook spreek ik met het management en Raad van Bestuur, al gaat het over de (strategische) keuzes die gemaakt moeten worden. Hierdoor werk je dus met veel verschillende disciplines samen, wat het werk ontzettend afwisselend maakt. 

“Wat ongrijpbaar lijkt bij veel zorginstellingen, maken wij praktisch”

Open cultuur
Bij Zorgkenners heerst écht een open cultuur. We hebben een coach waar we altijd mee kunnen bellen of op terug kunnen vallen. Daarnaast zijn er altijd collega’s die ik kan bellen als ik behoefte heb om even te sparren. Dit kan echt over van alles zijn. En als ik behoefte heb om een opleiding of training te volgen, dan is er altijd ruimte om daarover in gesprek te gaan. Dat is erg prettig. We zijn een kleine organisatie waar alles bespreekbaar is.

Nieuwsgierig geworden?
Je leert en ziet pas echt hoe een organisatie in elkaar zit door iets te doen. Kom daarom een keer meekijken en ervaar dan zelf met welke energie wij de projecten aanvliegen.