Zorgkenner Han

jun 30, 2023 | Uncategorized

Han is Zorgkenner vanaf het eerste uur en werkt als projectleider. Tijdens een gezamenlijke opdracht sprak hij met de (te worden) oprichters van Zorgkenners en herkende hij zich in hun visie en aanpak. Het idee van een team met korte lijnen, veel afstemming, flexibiliteit en ruimte voor persoonlijke inbreng overtuigde hem gelijk. Han legt uit wat hij interessant vindt aan het werkveld, zijn functie en de samenwerking met zijn collega’s. 

Dezelfde overtuigingen
Ik vind het bijzonder dat we elkaar tien jaar terug ontmoetten op een gezamenlijke opdracht en dat daar de oorsprong van Zorgkenners ligt. Voordat het nog een bedrijf was, vonden we elkaar in een gemeenschappelijke overtuiging en visie. Ik denk echt dat daar onze kracht ligt. We zijn informeel in de omgang en werken nauw samen met elkaar: collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in de mens zelf.

“We hebben allemaal dezelfde visie, dat maakt ons krachtig”

Zorgprocessen doorgronden
We weten zorgprocessen goed te doorgronden, best bijzonder, aangezien niemand van ons aan het patiëntenbed heeft gestaan. We zoeken daarvoor echt de verdieping op. Zo sta ik naast de operatieassistent in de operatiekamer en vraag: “Hoe verloopt jouw werkproces en hoe kan het elektronische patiëntendossier jou ondersteunen?” Die aanpak is bijzonder, ik zie bij andere consultancybureaus dat ze minder op de werkvloer staan.

Eigenschappen van een Zorgkenner
Een Zorgkenner heeft passie voor de zorg in de breedste zin van het woord. Dat gaat verder dan alleen een advies uitbrengen, je staat echt met de voeten in de klei. We kijken naar zwakke plekken in werkprocessen bij de opdrachtgever en helpen ze juist op die punten vooruit. Als Zorgkenner ben je ook geïnteresseerd in de mens en de cultuur. We doen bijvoorbeeld een optimalisatieonderzoek bij poliklinieken, daarbij vragen we ook naar de zachte zaken zoals werkdruk, sfeer en veranderbereidheid. Als Zorgkenner moet je dus intrinsiek gemotiveerd zijn om naar de vraag achter de vraag te kijken zodat je daadwerkelijk de zorg verbetert.

Werkplezier door afwisseling en verbinding
Ik werk aan interessante en afwisselende projecten in verschillende ziekenhuizen. Ook binnen de opdrachten zit veel afwisseling door de verschillende projectfases. Het begint bij de voorbereiding tot aan de livegang. Ik ben dan weleens om vijf uur ‘s ochtends aanwezig bij de opdrachtgever op de spoedeisende hulp zodat ik ze kan ondersteunen na livegang. Verder is er veel variatie over de opdrachten heen, dus de ene keer zit ik in Den Haag en dan weer in Enschede. Het is fijn dat je vanuit huis kunt werken en daar ook de afwisseling in kunt opzoeken.

Mogelijkheden in opleidingen en trainingen
We krijgen vakinhoudelijke ondersteuning, maar ook ondersteuning van collega’s waar je veel van kunt leren. Er zijn verder voldoende mogelijkheden tot opleiding en training. Ik richt mij bijvoorbeeld op persoonlijke ontwikkeling waarbij ik een fijne ondersteuning krijg van onze interne coach. Daarbij is de deur altijd open om mijn wensen in groei kenbaar te maken en samen te kijken naar wat er mogelijk is. Groei hoeft daarbij niet altijd ‘omhoog’ te zijn, maar kan ook over verdieping gaan.

Nieuwsgierig geworden?
Als je weet wat je zoekt in je werk en in je persoonlijke groei, dan biedt Zorgkenners alle ruimte om jouw pad te bewandelen. Je moet zelfstandig zijn, het initiatief kunnen nemen en het durven om beslissingen te maken. Bij Zorgkenners draait het echt om jou als persoon en wordt je inbreng gewaardeerd!