Kwaliteit & Performance

Kosten verlagen door kwaliteit te verhogen, zonder in te boeten op de veiligheid van zorg, een niet weg te denken thema in de gezondheidszorg. Met onze ervaringen en inzichten op gebied van het kwaliteitssysteem JCI, business en clinical intelligence en veilig gebruik van IT en medische apparatuur in de zorgverlening helpen wij u dit planmatig te realiseren en evalueren.

Kwaliteitssysteem JCI

De invoering van kwaliteitssystemen zijn voor zorginstellingen steeds belangrijker. Zowel patiënten als zorgverzekeraars en toezichthouders vragen steeds meer garanties over kwaliteit en transparantie over de zorgverlening. Benieuwd waar u staat of hoe uw informatiesystemen en -voorziening u beter hiertoe in staat stellen? Wij verzorgen op basis van JCI doorlichtingen van uw processen en EPD en helpen u voor te bereiden op accreditering, zowel op project als interim basis.

Business en Clinical Intelligence

Transparantie in kwaliteit en grip op kosten vergroten? Beter inzicht en grip op uw DOT-productie? En hoe goed scoort u op kwaliteitsindicatoren? Wij helpen u een betrouwbaar fundament voor uw informatievoorziening op te zetten. Met aandacht voor ‘Information Governance’ om het eigenaarschap, het beheer, de beveiliging en de informatiesystemen in samenhang te regelen. Ook vertalen wij uw strategische doelen of gerichte ‘intelligence’ vraagstukken naar KPI’s en zorgen voor een samenhangende set van KPI rapportages en fact-based data-analyses. Meetbaar, stuurbaar en beheersbaar maken van strategische, tactische en operationele processen staan daarbij centraal.

Kwaliteit en veiligheid van IT(-afdeling) en medische apparatuur

Is uw gebruikersorganisatie en beheerorganisatie van voldoende niveau om de kwaliteit en veiligheid van medische apparatuur en IT te garanderen? Wilt u inzicht of juist ontzorgt worden in het professionaliseren? Wij helpen uw beheerorganisatie voor medische techniek en IT door te lichten en te professionaliseren. Aan de hand van ‘assessments’ gebaseerd op ITIL of CobIT geven wij inzicht in uw beheerprocessen, zoals het preventief en correctief onderhoud van medische techniek.