Beveiliging

De toenemende digitalisering en uitwisseling van (medische) gegevens maakt zorg toegankelijker, transparanter en mobieler. De keerzijde is dat de impact van beveiligingsincidenten veel groter wordt. Wij helpen om op een bewuste maar vooral praktische wijze aandacht en invulling te geven aan informatiebeveiliging. Zorgkenners verzorgt ook de opleiding informatiebeveiliging in de zorg van IIR.

 NEN7510

Inzicht nodig of uw zorginstelling voldoende scoort op de NEN7510 norm voor informatiebeveiliging in de zorg? Of wilt u uw zorginstelling laten certificeren tegen deze norm? Wij helpen u graag om uw beveiligingsmaatregelen en management systeem door te lichten om te zien waar uw verbeterpotentieel ligt. Onze ervaren beveiligingsadviseurs zijn in staat u praktisch advies te geven en te helpen om de belangrijkste maatregelen op praktische wijze op orde te krijgen. Ook kunnen wij u begeleiden naar een certificering tegen de norm NEN7510.

Informatiebeveiliging organiseren

Wilt u informatiebeveiliging op gestructureerde wijze organiseren? Zorgkenners put uit jarenlange ervaring om informatiebeveiliging gestructureerd op te zetten en te borgen in uw organisatie. Of u nu een minimaal beheerst niveau wilt bereiken of verder wilt professionaliseren naar een hoger volwassenheidsniveau, wij helpen u dit te realiseren. Vanuit zowel de rol als projectmanager of -adviseur als interim security officer.

Risicoanalyses en awareness

Benieuwd of de risico’s die u loopt acceptabel zijn en of uw medewerkers wel voldoende beveiligingsbewust omgaan met informatie? Met interactieve workshops verzorgen wij risicoanalyses en awareness sessies om inzicht te geven. Ook testen wij via ‘social engineering’ technieken op doeltreffende en confronterende wijze hoe beveiligingsbewust uw medewerkers zijn en of uw getroffen technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen wel goed genoeg werken.

Beheersing van toegang en continuïteit

Toegangsbeheer en continuïteitsbeheer zijn belangrijke peilers voor informatiebeveiliging in de zorg. Toegang tot en beschikbaarheid van de belangrijkste informatie(systemen) zijn in de zorg cruciaal en soms zelfs van levensbelang. Op interim of projectbasis zorgen wij op praktische wijze voor een stevig fundament op gebied van Identity and Access Management (IAM) en Business Continuïty Management (BCM). Wij ontzorgen u bij het ontwerpen, implementeren, evalueren en borgen van deze belangrijke peilers in informatiebeveiliging. Bij het evalueren zetten wij simulatie technieken in om crisissituaties na te bootsen.