De overgang naar Chipsoft HiX 6.2 standaard content: wat is de impact voor uw zorginstelling?

De overgang naar HiX 6.2 standaard content kan grote impact hebben op uw zorginstelling. Of toch niet?

De afgelopen periode krijgen wij vaak de vraag van zorginstellingen wat de standaard content allemaal kan betekenen, wat de nieuwe functionaliteiten van HiX 6.2 zijn en vooral: hoe standaard is standaard en kan ik nog wel werken met mijn eigen processen? En hoe pakken we deze overgang aan?

De vraag stellen is makkelijker dan deze beantwoorden. De impact kan namelijk sterk variƫren per zorginstelling. De standaard content biedt heel veel standaard inhoud op het gebied van functionaliteit en dossiervoering en de kans is groot dat uw huidige processen daar in onder te brengen zijn. Maar op andere gebieden zal dit minder makkelijk gaan en dient het proces zich iets meer te schikken naar het EPD. Daarnaast kent HiX 6.2 enkele nieuwe modules, waarvan sommige verplicht zijn en andere weer niet. Het vraagt behoorlijk wat inhoudelijke kennis van HiX en de standaard content om dit allemaal goed te kunnen beoordelen.

En dan de aanpak. Ook hierin kunt u verschillende strategieĆ«n hanteren: zoveel mogelijk as-is over gaan en daarna pas gaan optimaliseren en nieuwe modules invoeren. Of direct de keuze maken om waar mogelijk de processen al te optimaliseren en de nieuwe modules in gebruik te nemen. Het is logisch dat eerstgenoemde aanpak in eerste instantie minder tijd kost. Maar haalt u dan wel het optimale uit het momentum van dit project? Dergelijke overgangen maken zorginstellingen vaak ook heel flexibel voor wijzigingen…

Zorgkenners heeft uitgebreide ervaring met de invoering van HiX 6.2 en/of de standaard content. Zo hebben we in het verleden de implementatie van standaard content als projectleider of adviseur begeleid bij Rivas Zorggroep, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis. Daarnaast hebben we Kempenhaeghe geholpen met de allereerste implementatie van HiX 6.2, wat we hebben gecontinueerd bij Rivierenland Tiel. Op dit moment zijn we betrokken bij diverse impactanalyses op de overgang naar HiX 6.2 standaard content voor bijvoorbeeld ZGT, MST, UMCU, Ministerie van Defensie (Centraal Militair Hospitaal), St. Jans Gasthuis en Reade Revalidatie. Kortom, HiX en de standaard content kennen nog maar weinig geheimen voor ons…

Ook benieuwd wat de overgang naar HiX 6.2 standaard content voor uw organisatie betekent? Wij komen graag een keer een presentatie geven! Neem hiervoor contact met ons op!